اقتصادی > اقتصاد کلان

بورس‌های جهان و دلار به لرزه افتادند



به گزارش ایسنا، ترامپ پنجشنبه گذشته، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو را آماج حملات لفظی قرار داد و تیم او در حال ارزیابی امکان اخراج پاول است. چنین اقدامی، پیامدهای بزرگی برای استقلال بانک مرکزی آمریکا و بازارهای جهانی خواهد داشت.

اکثر بازارها روز جمعه تعطیل بودند و برخی، شامل اکثر بازارهای اروپا، برای تعطیلات عید پاک در روز دوشنبه، تعطیل خواهند بود.

شاخص اس اند پی ۵۰۰، به میزان ۰.۶۴ درصد و شاخص نزدک ۰.۵۳ درصد کاهش یافت. در آسیا، شاخص نیکی ژاپن، بیش از یک درصد کاهش یافت و شاخص کسپی کره جنوبی، ثابت بود. بازار تایوان یک درصد نزول کرد، اما بازار چین در معاملات روز جاری، اندکی افزایش یافت.

چارو چانانا، استراتژیست سرمایه‌گذاری ارشد در بانک ساکسو در سنگاپور اظهار کرد: بازارها پیش از این هم به دلیل تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، در التهاب بودند و نگرانی‌ها اکنون با احتمال مداخله ترامپ در فدرال رزرو و افزوده شدن یک لایه دیگر نااطمینانی، افزایش یافته است. هرگونه نشانه از فشار سیاسی بر سیاست پولی، می‌تواند استقلال بانک مرکزی آمریکا را تضعیف کرده و مسیر پیش روی نرخ‌های بهره را پیچیده کند؛ آن هم زمانی که سرمایه‌گذاران به دنبال ثبات در بحبوحه نوسان جهانی هستند.

تعرفه‌های ترامپ، بازارهای مالی را برآشفته کرده و باعث ریزش شدید قیمت اوراق خزانه و دلار در آوریل شد و تردیدهای جدیدی را نسبت به امن بودن دارایی‌های آمریکایی برانگیخت.

کاهش اعتماد به دارایی‌های آمریکایی، با حملات ترامپ به فدرال رزرو تشدید شده و دلار در برابر ارزهای بزرگ نزول کرد. یورو در معاملات روز دوشنبه، به بالاترین حد در سه سال اخیر صعود کرد و ین در اوج هفت ماهه ایستاد. فرانک سوئیس هم به بالاترین حد خود در ۱۰ سال گذشته در برابر دلار آمریکا صعود کرد. ارزهای بازارهای نوظهور نیز با تشدید افت دلار آمریکا، صعود کردند.

گولزبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو، روز یکشنبه گفت امیدوار است آمریکا به فضایی حرکت نکند که در آن، استقلال بانک مرکزی برای تعیین سیاست پولی، تحت فشار سیاسی، زیر سوال برود.

شاخص داو جونز، بزرگترین بازنده در معاملات پنجشنبه گذشته بود. بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله در زمان فعالیت بازار آسیا، ۱.۷ واحد افزایش یافت و به ۴.۳۴۴ درصد رسید.

با آغاز فصل انتشار گزارش‌های مالی شرکت‌های آمریکایی، تمرکز سرمایه‌گذاران در هفته جاری روی گزارش‌های شرکت‌های آلفابت، اینتل و تسلا خواهد بود. ابرسهام «هفت شرکت باشکوه» در سال ۲۰۲۵، افت شدیدی پیدا کرده است که شامل افت حدود ۲۰ درصدی آلفابت و افت ۴۰ درصدی تسلا بوده است.

شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران با چشم انداز تعرفه که با مذاکرات دولت ترامپ با کشورها، مدام در حال تغییر است، دست و پنجه نرم می‌کنند. در حالیکه ترامپ تعرفه‌های سنگین روی واردات از ده‌ها کشور را متوقف کرده، اما آمریکا همچنان درگیر جنگ تجاری تلخ با چین مانده است که دومین اقتصاد بزرگ جهان به شمار می‌رود.

ترامپ روز جمعه اعلام کرد که آمریکا، گفتگوهای محرمانه خوبی با چین داشته، اما سفیر چین در آمریکا گفته است آمریکا پیش از انجام هر گونه مذاکره، باید احترام از خود نشان دهد.

در بازارهای کالا، قیمت طلا بیش از یک درصد افزایش یافت و به ۳۳۷۰ دلار و ۱۷ سنت در هر اونس رسید. قیمت اونس طلا از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون، ۲۶ درصد رشد کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت ۱.۸۰ درصد کاهش یافت. نفت برنت با ۱.۷۵ درصد کاهش، به ۶۶ دلار و ۷۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱.۷۵ درصد کاهش، به ۶۳ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه رسید.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا