استان ها > گیلان

طرح «بهینه سازی مصرف انرژی» در صنعت اجرا شد



علی عذرجو در حاشیه بازدید مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان و تعدادی از مدیران دستگاه های اجرایی از یکی از واحدهای ریسندگی و بافندگی استان گیلان که امروز یکشنبه هفتم اردیبهشت انجام شد، در گفت وگو با ایسنا، از اجرای طرح ابتکاری بهینه سازی مصرف انرژی در این کارخانه خبر داد و اظهار کرد: با توجه به مشکلات موجود در بحث ناترازی انرژی و به ویژه در حوزه صنایع و کارخانجات، واحد فنی این واحد تولیدی از سال ۱۴۰۱ طرحی را با عنوان «طرح بهینه سازی مصرف انرژی» از طریق کاهش اتلاف انرژی و بهبود عملکرد تجهیزات مکانیکی و برقی ماشین آلات به سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت ارائه کرد.

وی از دفاع و تایید طرح مذکور در سال ۱۴۰۳ توسط سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور خبر داد و تصریح کرد: این طرح جهت دفاع در کارگروه بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست نیز ارائه شده و باید مورد دفاع قرار گیرد.

مدیر فنی این کارخانه ریسندگی و بافندگی، با بیان اینکه برنامه ریزی برای حل مشکل ناترازی انرژی در کشور باید از سال های قبل آغاز می شد، خاطرنشان کرد: می توانیم با همکاری دستگاه های اجرایی، صنایع استان را به سمتی ببریم که در امر بهینه سازی مصرف انرژی قدم بردارند.

این کارگر خلاق و مبتکر، از کاهش بیش از ۵۰ درصدی مصرف انرژی در این واحد تولیدی به دنبال اجرای طرح مذکور خبر داد و گفت: این طرح قابل تعمیم به همه صنایع بوده و لذا آمادگی داریم تا تاسیسات انرژی هر صنعت را مورد مطالعه قرار دهیم و راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی آن را تعریف کنیم.

به گزارش ایسنا، کلیه تاسیسات کارخانه مذکور مانند بویلرهای بخار و دیگ های روغن داغ و… در سالن تاسیسات کارخانه مستقر هستند و لذا باید پس از کارکرد این دستگاه ها هوای فشرده و یا روغن داغ با دمای بالای ۳۰۰ درجه سانتیگراد به سالن های تولید منتقل شود.

با طرح مذکور می توان در محل سالن تولید و در کنار دستگاه ها، گرمایش مربوطه را تولید و به دستگاه ها تزریق کرد که این امر از اتلاف انرژی خصوصا انتقال روغن داغ از بخش تاسیسات به سالن های تولید جلوگیری کرده و صرفه جویی در مصرف گاز را به همراه دارد.

در حال حاضر این طرح در یکی از استنترهای سالن تکمیل و اجرایی شده و تعداد هشت عدد مشعل بر روی یک دستگاه مستقر شده و علاوه بر اینکه هوای داغ را به دستگاه منتقل می کند، باعث می شود که نیازی به استفاده از رادیاتورهای دستگاه استنتر در پروسه های قبلی نبوده و میزان مصرف برق را در موتورهای دمنده مورد نیاز کاهش می دهد.

طرح «بهینه سازی مصرف انرژی» در ابتدای سال ۱۴۰۳ اجرایی شد و این امر قابل تعمیم به بسیاری از دستگاه هایی است که نیاز به گرما و هوای فشرده دارند و مصرف گاز و برق را به صورت محسوس کاهش خواهد داد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا